Go to main content.

Vállalati felelősségvállalás

Mother and daughter playing in Autumn leaves

Az Alcon egy olyan világot képzel el, ahol a kezelhető, megelőzhető, az emberek szemének egészségét befolyásoló állapotok megkapják a szükséges figyelmet, amikor szükségük van rá, földrajzi elhelyezkedéstől, nemtől, kortól vagy társadalmi-gazdasági helyzettől függetlenül.

Miért szemészeti ellátás?

A szemünk ápolása az egészség alapvető része. De túl gyakran előfordul, hogy szemünk nem kapja meg a megérdemelt figyelmet. Sok embernek nincsenek meg a szükséges szemészeti ellátáshoz való hozzáféréshez szükséges eszközei, és a világon sok olyan hely van, ahol a minőségi szemészeti ellátás nem is elérhető. A szemészeti ellátás hiánya óriási hatással van az egyénekre és a társadalmakra, évente több mint 400 milliárd dollár termelékenységkiesést okoz.1 A jó hír az, hogy ennek nem kell így lennie. Sok pusztító szembetegség, például a zöldhályog, kezelhető, vagy - a szürkehályog-vakság esetében - akár meg is előzhető. Ha a szem egészségi állapota nem kerül ellenőrzésre, nagyobb problémákhoz vezethet a szemünk és az általános egészségünk szempontjából.

A szükséglet

A minőségi szemészeti ellátás iránti kielégítetlen igény világszerte továbbra is akut. Megvannak az eszközeink ahhoz, hogy változtassunk a helyzeten. De szakértők, partnerek és a helyszínen dolgozó, képzett és felkészült emberek nélkül az emberek szeme és egészsége továbbra is szükségtelenül fog szenvedni.

A megoldás

Tudjuk, hogy a szükség nagyobb, mint amivel egyetlen szervezet foglalkozni tudna. Megértjük, hogy a probléma megoldásához többre van szükség, mint további pénzre, felszerelésekre vagy berendezésekre. A minőségi szemészeti ellátást csak úgy lehet elérhetőbbé és hozzáférhetőbbé tenni, ha önfenntartó szemegészségügyi ökoszisztémákat alakítunk ki.

 
Alcon és a jótékonyság
Vállalatunk több száz olyan jótékonysági szervezet munkáját támogatja, amelyek programjai összhangban vannak a karitatív célkitűzéseinkkel, legyen szó pénzügyi, termék- és eszköz-adományozásról vagy munkatársaink önkéntes tevékenységeiről.

Pénzügyi jellegű adományozás
A látás az élet értékes eleme, amely segítségünkre van a vásárlásban, főzésben vagy biciklizésben, céljaink elérésében, az iskola elvégzésében, az önálló életben és életvezetésben. Sokaknak mégis romlik vagy teljesen elvész a látása.
Az Alcon ezért igyekszik hozzáférhetőbbé tenni a minőségi látásjavítást. Több, mint 90 országban dolgozunk látás javítási vagy helyreállítási céllal. Továbbá rendszeres adományozással segítjük helyi közösségeink fejlődését.
Ha többet szeretne megtudni az Alcon adomány programjairól lépjen kapcsolatba velünk.
 

 
Karitatív célú termék-, eszköz adományozások
Az Alcon szemészeti gyógyszereket és eszközöket adományoz a helyi szemklinikáknak, akik a betegek látásának javításán és helyreállításán dolgoznak világszerte. Adományaink segítenek ezen klinikák fenntarthatóságának növelésében, amelyek így sokaknak hosszú távú gondoskodást biztosíthatnak. Termék- és eszközadományainkkal továbbá rövid távú orvosi missziókat is támogatunk, amelyek szemvizsgálatokat, műtéteket és képzéseket tesznek lehetővé a helyi szemészeti szakemberek számára.
Bővebben az Alcon követelményeiről és a termék- és eszközadományokra való jelentkezésről:

Referenciák

  1. “The Lancet Global Health Commission on Global Eye Health: Vision Beyond 2020,” The Lancet Global Health Commission, Volume 9, Issue 4, E489-E551, April 01, 2021.