Go to main content.

Felelős vállalati gyakorlatok

Employees working in lab

Kötelességtudóan járunk el minden üzleti tevékenységünk során. Amit az Alconnál csinálunk, kritikus szerepet játszik abban, hogy segítsünk az embereknek jobban látni; ahogy pedig az üzleti tevékenységünket végezzük a munkahelyen, a piacon és a társadalomban, az üzleti sikerünk záloga. Hiszünk a tisztességes, etikus és következetesen végzett munka erejében, szem előtt tartunk minden alkalmazandó jogszabályt és a vállalati kódex követelményeit.

 

Vállalati magatartás kódex

A Vállalati magatartás kódexünk („Kódex”) a Feddhetetlenségi és megfelelőségi programunk alapja. A Kódex egyesíti az alapelveinket és a vállalatirányítási módszereinket. Munkatársainktól és a vezetőktől elvárjuk, hogy a vállalat ügyeit a Kódexben meghatározottakkal összhangban végezze.

Etikai segélyvonal

Stabilan nyílt kommunikációra épülő kultúránk részeként az Alcon bátorítja és elvárja a munkatársaitól, hogy tegyenek fel kérdéseket és jelentsék az etikai fenntartásaikat. Forduljanak a vezetőikhez, HR-hez, megfelelőségi, jogi osztályokhoz vagy az Alcon etikai segélyvonalához.
Utóbbi egy külső fél által működtetett, 0-24 órás és több nyelven elérhető, bizalmas online és telefonos ügyfélszolgálat. A panaszok névtelenül is benyújthatóak, ahol a hatályos jogszabályok ezt megengedik. További információért látogasson el az Alcon.Ethicspoint.com oldalra.