Go to main content.

Társadalmi hatás és fenntarthatóság

A doctor speaks with a mother and child

Az Alcon arra törekszik, hogy a látást javító termékek innovációjával életeket javítson, közösségeket erősítsen és hosszú távú értéket teremtsen. Stratégiánkat azzal az elkötelezettségünkkel vezetjük, hogy lehetővé tegyük a közösségek számára a kritikus szemészeti szolgáltatásokhoz való hozzáférést, hogy mindenki ragyogóan láthasson. Három területre összpontosít - Briliáns életek, Briliáns innováció és Briliáns bolygó -, és társadalmi és környezeti hatáscélokat is tartalmaz, hogy felelősségre vonhassuk magunkat és mérhessük az előrehaladást.

A smiling man with a young girl on his shoulders, holding hands, with a brilliant sun and a bright blue sky behind them

Briliáns
Életek

Az Alcon egy olyan világért dolgozik, ahol a szem egészségét érintő, kezelhető, megelőzhető állapotok megkapják a szükséges figyelmet. Több mint 1,1 milliárd ember él korrigálatlan látáskárosodással - 90%-uk alacsony és közepes jövedelmű országokban.1 Az Alcon segít partnereinek abban, hogy a közösségek számára lehetővé tegyék a kritikus szemészeti szolgáltatásokhoz való hozzáférést, hogy mindenki Brilliantly See (ragyogóan lát) lehessen, földrajzi helyzettől, nemtől, kortól vagy társadalmi-gazdasági helyzettől függetlenül.

A young woman researcher in the lab, smiling at the camera.

Briliáns
Innováció

Sokszínű tehetségünk és a folyamatos fejlesztés kultúrája mozgatja az Alcon innovációját, amelynek eredményeképpen olyan, a kategóriájukban legjobb termékek születnek, amelyek megváltoztatják az életet, fenntarthatóbbak, növelik a hatékonyságot és fokozzák a betegbiztonságot. Az innováció, az erős gazdasági értéket képviselő javaslatok és az egészségügyi döntéshozókkal való együttműködés révén arra törekszünk, hogy minden beteg és fogyasztó számára biztosítsuk a megérdemelt minőségi szemészeti ellátást.

A man under some solar panels in a blue Alcon shirt, taking notes.

Ragyogó
Bolygó

Az Alcon törődik bolygónkkal, és segít egy fenntarthatóbb világ megteremtésében, hogy mindenki Brilliantly Live (Briliánsan élni) tudjon. Mivel termékeink mintegy 90%-át házon belül gyártjuk, képesek vagyunk a környezeti lábnyomunkat a hatékonyság és az optimalizálás révén kezelni, hogy csökkentsük a kibocsátást, a vizet, a hulladékot és az aggodalomra okot adó vegyi anyagokat. Globális környezeti fenntarthatósági stratégiánk négy kiemelt témára összpontosít: fenntartható termékek és szolgáltatások, energiahatékonyság és ÜHG-csökkentés, működési hulladékcsökkentés és vízgazdálkodás.

Társadalmi hatás és fenntarthatósági célok

Társadalmi hatás céljai

2025-re az Alcon jótékonysági támogatásai és képzési programjai segítenek javítani 5 millió, kezeletlen szürkehályoggal küzdő ember látását az alacsony és közepes jövedelmű országokban, beleértve 1 millió szürkehályoggal vaknak tekintett embert.

2025-re az Alcon munkatársai 150 000 gyermek látásvizsgálat elvégzésével és a rászorulók átfogó ellátásának biztosításával segítenek a látás javításában és a tanulmányi siker fokozásában.

Környezeti hatás Célok

2030-ra az Alcon szén-dioxid-semlegessé válik a globális működésében (Scope 1 és Scope 2 kibocsátás).

2030-ra az Alcon a gyártási helyszíneken és az elosztóközpontokban keletkező nem veszélyes hulladék 100%-át kivonja a hulladéklerakóból.

Társadalmi felelősségvállalás

Tudjon meg többet a vállalati társadalmi felelősségvállalási erőfeszítéseinkről.

Elismerés

Tanúsított Great Place to Work - Great Place to Work Institute (Egyesült Államok, Írország, Szingapúr, Fülöp-szigetek, Thaiföld, Malajzia, Ausztrália és Új-Zéland)

Legjobb munkáltató - Top Employers Institute (Brazília, Franciaország, Lengyelország, Franciaország, Spanyolország, Svájc, Németország, és Nagy-Britannia)

Legjobb munkahely Texasban - Fortune

Legjobb munkahely az LMBTQ+ egyenlőségért - Human Rights Campaign vállalati egyenlőségi indexe.

Legjobb szponzorációs vállalat - DiversityInc

Tudjon meg többet elismeréseinkről itt Alcon Karrier.

Referenciák

1 IAPB, Látásatlasz - A Vakság Megelőzésének Nemzetközi Ügynöksége (IAPB) (iapb.org)